Aquest tipus de pòlisses són cada vegada més freqüents, però hi ha una gran diversitat de productes en el mercat i no tots s’ajusten per igual a les nostres necessitats

Les vacances de Setmana Santa estan molt a la vora és molt possible que en aquests moments estiguis decidint la teva destinació per a gaudir d’un merescut descans. A vegades, la contractació d’una assegurança d’assistència en viatge pot marcar la diferència entre una experiència positiva i una altra de la qual no ens quedi un record agradable. Són moltes les circumstàncies que poden complicar un viatge i l’assegurança es responsabilitza de reparar, assistir i indemnitzar, si correspon, en la majoria dels casos.

La proliferació de productes asseguradors vinculats a les cobertures de viatge fa que no tots s’ajustin per igual al nostre pla de viatge. El teu mediador d’assegurances de confiança podrà assessorar-te sobre la pòlissa que s’adapti les cobertures que necessites.

En aquest sentit, una qüestió fonamental és la destinació. Per exemple, si viatgem a l’estranger és important que l’assegurança que contractis tingui en compte la realitat dels costos de les prestacions sanitàries al país de destinació. Per exemple, si viatgem als Estats Units, la nostra pòlissa d’assegurances haurà de tenir en compte els elevats costos que es cobren pels serveis mèdics en aquest país i contemplar-lo en els capitals fitxats en la pòlissa per aquest concepte.

Seguint amb els aspectes vinculats amb l’assistència sanitària, la majoria de les asseguradores inclouen les despeses de repatriació sense límits per a ferits, malalts i morts. Però no totes les pòlisses ho contemplen. De nou, el nostre mediador d’assegurances podrà informar-nos sobre aquest tema. Un altre aspecte també habitual és que alguns productes estableixin limitacions en el cas de repatriació en avions medicalitzats.

Diferències entre anul·lació i cancel·lació

Una altra de les cobertures associades a les assegurances de viatge són les d’anul·lació i cancel·lació. Tendim a confondre-les o pensar que són la mateixa cobertura quan no és així. La cobertura de cancel·lació fa referència a causes en les quals no és el viatger el que decideix no viatjar. Per exemple, quan hem contractat un viatge organitzat i l’agència decideix cancel·lar-lo. Per contra, l’anul·lació es correspon amb una decisió del viatger provocada per causes de força major. Aquestes causes han de figurar en les cobertures descrites en la pòlissa.

És molt important que, si contractem aquest tipus de cobertures, una decisió que és molt recomanable, ho fem abans de realitzar qualsevol pagament a compte relacionat amb la reserva del viatge. Normalment, les assegurances de viatges estan previstes per a viatges de menys de tres mesos. Per a estades més prolongades, com a beques d’estudis o estades professionals fora del país, existeixen altres productes. Igual que per a empreses que desplacen empleats de manera freqüent.

Retards en els avions i pèrdua d’equipatge són altres circumstàncies que l’assegurança de viatge contempla. Com també la Responsabilitat Civil (RC) enfront de tercers. Si tenim una assegurança de la llar, és molt possible que ja estiguem coberts, però no tothom compta amb aquesta assegurança i, en qualsevol cas, hauríem de fixar-nos amb detall en les cobertures descrites en la pòlissa.

Atenció amb les exclusions

El nostre mediador també ens assessorarà sobre les exclusions de l’assegurança que contractarem. Moltes pòlisses d’assistència en viatge no inclouen cobertura si fem trekking o un creuer, per exemple. Si aquest és el nostre cas, podem contractar aquestes cobertures pagant una sobreprima. L’expert en assegurances ens ajudarà a avaluar el risc.

És important que en contractar el segur tinguem en compte que activitats tenim previstes en el nostre pla de viatge. Per exemple, moltes pòlisses d’aquesta mena de productes asseguradors exclouen la participació en proves esportives; els casos de malalties cròniques o preexistents i les seves conseqüències; a les persones amb edat avançada, i les pròtesis com a audiòfons, lents de contacte o ulleres.

El teu mediador t’assessorarà perquè viatges amb l’assegurança que s’adapta a les teves necessitats.

Gaudeix del viatge.

Font:

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Share This